De door mij geschreven, geregisseerde en geproduceerde theatervoorstelling ‘Aan de andere kant’ beleefde afgelopen weekend haar Vlaamse première. We waren in Gent voor een mooie driedaagse met voorstellingen voor o.a. Gentse scholen en een voorstelling op de boekenavond van de Vlaamse schrijver Luk Dewulf.

De voorstelling ‘Aan de andere kant’ is geïnspireerd op het gedachtegoed van Luk Dewulf, wiens boeken over talent wereldwijd als baanbrekend worden beschouwd. De muziek in de voorstelling is van Zwaan Stam en theatermaker Jos Spijkers ging mee als begeleider van de theatergroep bestaande uit leerlingen van groep GOUD van Amphion Theaterschool.

Inhoud voorstelling

De voorstelling “Aan de andere kant” vertelt het verhaal over Joppe. Joppe leeft in een wereld vol talentenjachten. In zijn wereld bestellen ouders perfect DNA en doen alles om hun kind tot “super kid” te maken. Op een dag  faalt Joppe in de spotlight. Hij komt op mysterieuze wijze “Aan de andere kant” terecht. Daar, aan de andere kant, blijken meer kinderen te wonen. Zij ontdekten wat werkelijk talent is. Met behulp van zijn nieuwe vrienden vult Joppe een rugzak met talenten en treedt de wereld tegemoet. De voorstelling verdiept het talent-denken en bevat dans (choreograaf: Sofie Noij), muziek en zang (muzikale leiding: Zwaan Stam).

Voorstelling boeken? Klik hier voor meer informatie »

Theaterfoto’s: Jorgen Wilmsen