De jongeren van GRID GOUD uit Doetinchem speelden in maart 2020 een serie try-outs van de door mij geschreven, geregisseerde en geproduceerde voorstelling “Aan de andere kant”. De voorstelling is geïnspireerd op het gedachtegoed van de Vlaamse schrijver Luk Dewulf, wiens boeken over talent wereldwijd als baanbrekend worden beschouwd. De beoogde tour door Nederland en België ging wegens corona niet door. In het najaar van 2021 zal de voorstelling alsnog in première gaan. Er staan in elk geval optredens gepland in Zwolle in het kader van Zwolle Talentenstad en een serie voorstellingen in Gent (België).

Inhoud

De voorstelling “Aan de andere kant” vertelt het verhaal over Joppe. Joppe leeft in een wereld vol talentenjachten. In zijn wereld bestellen ouders perfect DNA en doen alles om hun kind tot “super kid” te maken. Op een dag  faalt Joppe in de spotlight. Hij komt op mysterieuze wijze “Aan de andere kant” terecht. Daar, aan de andere kant, blijken meer kinderen te wonen. Zij ontdekten wat werkelijk talent is. Met behulp van zijn nieuwe vrienden vult Joppe een rugzak met talenten en treedt de wereld tegemoet. De voorstelling verdiept het talent-denken en bevat dans (choreograaf: Sofie Noij), muziek en zang (muzikale leiding: Zwaan Stam).

Doelgroep

De voorstelling is gemaakt voor kinderen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Ook als familievoorstelling of als start van een brugklasjaar is de voorstelling geschikt. De voorstelling duurt 50-55 minuten.

Achtergrond

Ik ontmoette Luk Dewulf in 2019 bij het Achterhoekse Onderwijsgesprek dat ik presenteer. De avond ging over Luks’ visie op talent. Die gaat niet over uitblinken, maar over het vinden van je eigen flow. Over het vinden van activiteiten waarmee jij je batterij oplaadt en de tijd vergeet. Zijn gedachtegoed resoneert enorm, zeker in het onderwijs omdat het een veel bredere blik geeft op wat kinderen beweegt en in beweging brengt. Na deze ontmoeting gaf Luk Dewulf aan dat hij al lange tijd de wens had om een jeugdvoorstelling te laten maken over zijn visie op talent. Samen met talentenklas GRID GOUD uit Doetinchem ging ik avontuur aan. Deze jonge acteurs maken al jaren theater, zij weten wat het je kan brengen als je doet wat écht bij je past. Dat delen ze graag met kinderen in het publiek. We speelden reeds (besloten) try-outs voor scholen in de regio Doetinchem. Kinderen van deze scholen dachten actief mee over de inhoud en verdiepten zich in hun eigen talenten. We verfijnden de voorstelling op basis van de feedback die we kregen. Ik ben blij dat er nu al boekingen binnenkomen voor het najaar van 2021. Het onderwerp blijkt, misschien wel juist nú in de nasleep van de crisis, relevant. De voorstelling laat zien dat we een mooiere en inclusievere wereld krijgen als we verder kijken dan enkel de cognitieve kwaliteiten van een kind.

Ter verrijking

Aan het theaterstuk kan ook een spreker worden gekoppeld. De spreker zorgt voor een nabespreking met de toeschouwers én kan ook een inspirerend verhaal koppelen aan een voorstelling. Ook een educatief project rondom de voorstelling is mogelijk. Een verrijkingsprogramma is mogelijk voor zowel leerkrachten en ouders/verzorgers als voor kinderen. Bij interesse wordt altijd een voorstel op maat gemaakt i.s.m. Luk Dewulf, de Blij met mij Academie of IJsselgroep.

De voorstelling is mogelijk gemaakt door: Luk Dewulf, Amphion Cultuurbedrijf, Blij met mij academie, Grootsklein en IJsselgroep

Neem contact op om de voorstelling te boeken »