“Lampje erop”

“Lampje erop”

“Lampje erop!” is een bijzondere middag uit. Op speelse, creatieve en warme wijze breng ik persoonlijke verhalen in een theatrale talkshow verrassend en dichtbij.

Als dagvoorzitter werk ik in het hele land in allerlei branches. Ik zet mijn creativiteit in om samen met mijn opdrachtgevers steeds weer een verrassend programma te maken. Bij “Lampje erop” maak ik mijn eigen ultieme bijeenkomst. Met verhalen die raken. Mijn gasten spelen de hoofdrol in een beleving die geregisseerd is én in het moment ontstaat.

VOORGAANDE EDITIES

Bij de eerste editie van Lampje erop in 2019 passeerden vijf bijzondere verhalen de revue. Sandy kreeg een nieuwe borst en daarmee kreeg ze ook haar zelfvertrouwen terug. Acteur Howard moest twee weken voor de première een rol overnemen in de musical De Tweeling. Anneke werd overreden door een graafmachine en werd in 2019 van patiënt weer mens. En Lizette ontdekte wat werkelijke troost is als je een naaste verliest. Boaz vertelde hoe hij in 93 auto’s liftend thuiskwam uit Iran. 

In de special ‘Als eten een dingetje is’ was er aandacht voor het verhaal van Anne: zij had jarenlang een eetprobleem waarvan alleen haar ouders wisten. Dichter Boudewijn sprak over zijn troosthuisje, waar hij dagelijks mensen ontvangt die verdriet hebben. Heleen vertelde over het herstel van haar eetstoornis. Miranda onderging drie jaar geleden een maagverkleining. Pas in 2019 besefte ze dat ze niet meer bij de “dikke” mensen hoort. Tot slot was er Wendeliens eigen eetclub met verhalen over experimenteren in de keuken.

“Wendelien bezit een unieke combinatie van presenteren, interviewen en acteren en ze regisseert zo’n bijeenkomst feitelijk tot een voorstelling op zich, waarin haar gasten de hoofdrol spelen. Dat zie je niet vaak.”
Ester van de Haar, bestuurder Creatieve Broedplaats de Gruitpoort

‘Op speelse, creatieve en warme wijze breng ik persoonlijke verhalen verrassend en dichtbij’