Dinsdagmiddag 30 oktober mocht ik bij ActiVite in Leiderdorp de conferentie ‘Omgaan met psychiatrische problematiek in de wijken’ leiden. Dezelfde conferentie als in de zomer in Rotterdam. Ik leidde wederom onder andere een interactief gesprek tussen experts en zorgverleners.

Bezoekers waardeerden mij als dagvoorzitter met een 8.6, waarbij ik de feedback ontving: ‘Prettige stem om naar te luisteren, hield het gesprek goed op gang en bewaakte de tijd’, ‘Deskundig, vlot, erg leuk dat ze Sabrine in het zonnetje zette en bloemen gaf!’ en ‘Duidelijk, gericht op publiek, tijdbewust’. Een mooie opdracht en fijne reacties!

Conferentie
De zorg voor mensen met een psychiatrische aandoening is aan het veranderen. Opvangplekken in psychiatrische klinieken worden afgebouwd, terwijl de zorg thuis voor mensen met een psychiatrische aandoening vaak nog niet voldoende is opgebouwd. Hierdoor krijg je als verpleegkundige of verzorgende steeds meer te maken met de gevolgen daarvan zoals verwaarlozing, verslavingsproblematiek, verwarde mensen en geweld op straat.

Een groot deel van de zorgverleners in de wijken (zoals wijkverpleegkundigen) geeft aan veel van dit soort problematiek tegen te komen in hun werkpraktijk. Ze weten ook niet altijd hoe ze daarmee om kunnen gaan en met wie ze kunnen samenwerken. Daarom een conferentie, waar we op een praktische manier met experts met deze vragen aan de slag gingen.

Fotografie: Dutchphotoagency.com / Diederik van der Laan