(Online) modereren & presenteren

(Online) modereren & presenteren

(Online) modereren

Hoe maak je contact door het scherm heen? Hoe zorg je dat je elkaar echt “ziet” en hoort? Welke creatieve vormen zijn er te ontdekken om je aan elkaar voor te stellen bijvoorbeeld? Of om een vraagstuk te verkennen? Hoe ga je om met je camera  en hoe presenteer je jezelf? En wat zijn de “online gedragscodes”?

Ik verzorg trainingen met skills, tips en tricks om online te presenteren en modereren. Een basistraining kan al in  1,5 à 2 uur. Een compacte handout voor de deelnemers is inclusief. Ook vorm ik een trainersduo met Kim Coppes bij Leren Modereren

Al bij de start van de Corona crisis ontwikkelde ik me in het werken op online platforms. Ik ontdekte de vele mogelijkheden én het plezier in tóch in contact komen met deelnemers en mooie inhoud overbrengen. Snelheid, creativiteit en interactie zijn de sleutelwoorden. 

Presenteren

Heb je last van plankenkoorts, maar wil je met zelfvertrouwen voor publiek leren staan? Of spreek je al graag voor een groep mensen, maar wil je leren hoe je een inhoudelijk sterke speech houdt met impact op je luisteraar?

Of het nu om een  speech,  een optreden, toespraak of een sollicitatie gaat; we onderzoeken samen welk verhaal je te vertellen hebt én hoe je dat vertelt op een manier die bij je past. 

Ik begeleid zowel individuen als groepen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun presentatievaardigheden. Als coach ben ik betrokken, speels, uitnodigend én daag ik je uit een stapje (of een sprong) te maken in je ontwikkeling. 

Met presentatiecoaching leer ik je:

  • natuurlijker en ontspannen spreken, met gezond gebruik van je stem.
  • om te gaan met drempels als een trillende stem, stuntelen met de tekst of een black-out.
  • hoe je authentiek en met plezier en zelfvertrouwen je verhaal kunt doen.
  • hoe je interactie krijgt met je publiek.
  • inhoudelijk sterke spreekteksten maken.
  • jouw spreekstijl ontdekken en ontwikkelen!

Reacties uit het veld

“Gedreven, enthousiast, capabel en uitdagend, zo heb ik Wendelien ervaren. Ze is direct en weet hierdoor de juiste snaar te raken. Ik vond onze samenwerking zeer prettig. Wendelien heeft heel bewust en nauwkeurig aan mijn doel gewerkt en het resultaat was dan ook optimaal.”
Schoolleider Gelderland

“De masterclass had voor mij een enorme meerwaarde. Mijn speech op de avond is er veel beter door geworden. Wendelien heeft de gave om je tegelijkertijd op je gemak te laten voelen en je toch uit je comfort zone te trekken.”
Lieke, deelnemer ToekomstMakers

Wendelien kon me goed spiegelen en uitdagen om opnieuw naar mezelf te kijken. Ik kan best gemakkelijk voor groepen spreken, maar Wendelien leerde me om mijn presentatie te laten schitteren! In één ochtend leerde ik om mijn hele verhaal anders te vertellen. Als coach en als dagvoorzitter is Wendelien bijzonder scherp. Altijd goed voorbereid, enthousiast en motiverend.”
Maarten van Veen,
De Reisgenoot

ToekomstMakers

Ook verzorg ik masterclasses presenteren en pitchen, onder meer voor de ToekomstMakers: jonge mensen met een visie op een leefbare, duurzame wereld.

‘Ik daag je uit een stapje of een sprong te maken’