Theatermaker

Theatermaker

Maatschappelijke thema’s staan centraal in mijn theatervoorstellingen. Als schrijver en regisseur geef ik vorm aan (veelal persoonlijke) verhalen. Mijn voorstellingen kenmerken zich door hun taligheid, muzikaliteit en actuele en persoonlijke thema’s.

Mijn levenswerk is ‘SOLO’: ik werk aan een reeks van tien avondvullende solo’s met mensen met een bijzonder verhaal:  Solo’s als een levend portret. In de maak is de voorstelling Ik wil niet meer doen alsof alles goed is.  Een solo over het leven van een meisje in de GGZ.

Muziektheaterschool GRID

Ik ben de oprichter van de Gelderse Muziektheaterschool GRID. Dit is dé plek in Oost-Gelderland waar jongeren hun talenten op en om het podium ontdekken en ontwikkelen. Ze leren er hun eigen verhalen kennen en delen met hun publiek en elkaar. In opdracht van scholen, bedrijfsleven en de overheid ontwikkelen ze in samenwerking met professionals producties over maatschappelijke onderwerpen.

Voorstellingen

Aan de andere kant – zoektocht naar talent
Een voorstelling geïnspireerd op het werk van Luk Dewulf.
Joppe leeft in een wereld vol talentenjachten. Op een dag  faalt hij in de spotlight. Hij komt op mysterieuze wijze “Aan de andere kant”. Daar, aan de andere kant, vult Joppe zijn rugzak met talenten.

TOP
Een humoristische theatrale gastvrijheidstraining
Kan de gastvrijheid in uw organisatie wel een opfrisbeurt gebruiken? Aarzel niet langer en maak kennis met het TOP-team! Dit team brengt u een interactieve, innovatieve 3.0 training: TOP. TOP staat voor: Transparant Open en Professioneel. Precies wat u beoogt te zijn, toch?

Eigen schuld
Een theatrale voorlichting over geld en schulden g
ebaseerd op echte verhalen.
Een voorstelling die jongeren leert over het slim omgaan met geld. Muziek dans en levensechte verhalen stellen de vraag: is het je eigen schuld?

Voorstelling boeken »

Meer bijzondere projecten

 

  • 1 papa + 1 mama + 2 huizen 750 kinderen dachten mee over de inhoud van een voorstelling over hoe het is als je ouders scheiden.
  • Bloempjes&Bijtjes Theatrale seksuele voorlichting voor bovenbouw basisschool en de brugklas, waarin twee juffen voorlichting geven. Zelf hebben ze ‘het’ nog nooit gedaan.
  • Hanna & ik Een kindervoorstelling over vriendschap, afscheid en rouw, geïnspireerd op het boek van Bettina Wegenast.

.

  • Doetinchem gaat solo 70 Doetinchemmers vertellen hun verhaal in theatrale portretten.
  • Black box Voorstelling over levensvragen van kinderen. Ontwikkeld met GRID GOUD, 3 gastdocenten, 1 boek (“Lieve Stine weet jij het?”) en de input van 242 basisschoolkinderen.
  • Burn-out theaterperformance Twee gespecialiseerde coaches maakten een performance over burn-outs. Ik begeleidde hen hierbij.

‘Maatschappelijke problematiek maak ik op theatrale wijze bespreekbaar’