Theatermaker

Theater is mijn manier om vorm te geven aan (veelal persoonlijke) verhalen. Ik schrijf, speel en regisseer. Mijn voorstellingen kenmerken zich door hun taligheid, muzikaliteit, actuele en persoonlijke thema’s en transparante manier van spelen.

Mijn levenswerk is ‘SOLO’: ik werk aan een reeks van tien avondvullende solo’s met mensen met een bijzonder verhaal:  Solo’s als een levend portret. In de maak is de voorstelling Ik wil niet meer doen alsof alles goed is.  Een solo over het leven van een meisje in de GGZ.

Bijzondere projecten

 

  • Aan de andere kant Goud On Stage: voorstelling over talenten in opdracht van auteur Luk Dewulf (tournee Nederland en België)
  • Eigen Schuld Voorstelling gebaseerd op echte verhalen over schulden. Een theatrale voorlichting voor en met jongeren.
  • 1 papa + 1 mama + 2 huizen 750 kinderen dachten mee over de inhoud van een voorstelling over hoe het is als je ouders scheiden.
  • Bloempjes&Bijtjes Theatrale seksuele voorlichting voor bovenbouw basisschool en de brugklas, waarin twee juffen voorlichting geven. Zelf hebben ze ‘het’ nog nooit gedaan.

.

  • Hanna & ik Een kindervoorstelling over vriendschap, afscheid en rouw, geïnspireerd op het boek van Bettina Wegenast.
  • Doetinchem gaat solo 70 Doetinchemmers vertellen hun verhaal in theatrale portretten.
  • Black box Voorstelling over levensvragen van kinderen. Ontwikkeld met GRID GOUD, 3 gastdocenten, 1 boek (“Lieve Stine weet jij het?”) en de input van 242 basisschoolkinderen.
  • Burn-out theaterperformance Twee gespecialiseerde coaches maakten een performance over burn-outs. Ik begeleidde hen hierbij.

Muziektheaterschool GRID

Ik ben de oprichter van Muziektheaterschool GRID, inmiddels On Stage. Al ruim 15 jaar verzorg ik samen met collega’s (muziek)theater lessen aan leerlingen van alle leeftijden. Zij krijgen de kans om te spelen in producties waarin hun eigen ideeën een plek krijgen.

Maatschappelijke theaterproducties

In cocreatie met gemeenten, onderwijs, bedrijfsleven én talentvolle jongeren creëer ik voorstellingen die gaan over maatschappelijke/actuele vraagstukken die mensen raken zoals schuldproblematiek, echtscheiding en loverboys.

‘Maatschappelijke problematiek maak ik op theatrale wijze bespreekbaar’