Donderdag 17 oktober vond bij het Prakticon in Doetinchem de start plaats van het Actieplan Achterhoekse Jongeren. Het was een erg succesvolle bijeenkomst met als hoogtepunt een collegetour met Jelle van Gorkum, voormalig zilver Olympisch kampioen BMX. Na een ongeluk veranderde zijn leven voorgoed. Ik interviewde hem, samen met het publiek dat tot tranen geroerd was, over zijn aangeboren talent, zijn weg naar de top en de wending die zijn leven kreeg na het ongeluk in januari 2018.

Omdat het een bijeenkomst over jongeren was, nam ik in overleg met de organisatie jongeren mee naar de collegetour. Eén van hen, die tot de doelgroep van het actieplan hoort, droeg een gedicht voor. De andere jongere was mijn sidekick als presentator.

Actieplan Achterhoekse Jongeren
Ondanks dat de economie groeit, blijft het voor een groep jongeren niet makkelijk om de weg naar werk of school te vinden. Samen met een grote groep betrokkenen uit de Achterhoek is het Actieplan Achterhoekse Jongeren ontwikkeld. Het plan helpt jongeren te werken aan hun toekomst. Om het plan te laten slagen is de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, het UWV, het bedrijfsleven en gemeenten uit de Achterhoek essentieel. “De focus van dit plan ligt op de begeleiding van jongeren naar werk of terug naar school. Als deze stap niet mogelijk is kan volgens organisaties en onderwijsinstellingen dagbesteding een geschikt alternatief zijn”, aldus wethouder Jorik Huizinga van gemeente Doetinchem. Het doel is dat in 2020 alle Achterhoekse jongeren tussen de 16 en 27 jaar naar school gaan, werk of een daginvulling hebben.

 

Gesprek Jelle van Gorkum:

 

Lees meer op Regioonline.nl »