Een heerlijk event was het: Provincie Overijssel trakteerde haar ondernemers op een bijeenkomst waarin crisissen ver weg leken en kansen lonkten. Ik modereerde ondermeer een toekomst sessie met 3 jonge ondernemers over het jaar 2040. Dat economie en ecologie onlosmakelijk met elkaar verbonden (gaan) zijn was voor hen een feit en daarmee leidraad in hun strategie.

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland en gedeputeerden Eddy van Hijum (Economie) en Tijs de Bree (Arbeidsmarkt) trapten het evenement ‘s middags af. Veel gaat al goed in Overijssel, zo concluderen ze samen. Tegelijk zijn er uitdagingen voor te toekomst: Hoe ontwikkel en behoud je vakmanschap? Is het mkb in staat om te investeren in digitalisering en duurzaamheid? Hoe kan de overheid daarbij van dienst zijn? In korte inspiratiesessies gingen ondernemers aan de slag met dat soort thema’s en ontstonden levendige gesprekken over circulair ondernemerschap, energietransitie, financiering en de economie van 2040.

Het avondprogramma werd geopend door zanger Hendrik-Jan Bökkers, winnaar van de Overijsselse Cultuurprijs, die een paar prachtige liedjes speelde met zijn kenmerkende Nedersaksische teksten. De afsluitende presentatie werd verzorgd door Rik Vera. Met zijn energieke verhaal zette hij de aanwezigen op scherp en daagt hij ondernemers uit op zoek te gaan naar hun superkracht.