Gemeente Arnhem inventariseerde afgelopen maand in een online brainstormsessie welke ontwikkelingen nodig zijn voor een toekomstbestendige cultuursector. Ik regelde de techniek en ontwierp en modereerde het programma van de interactieve sessie van 3 uur waarin betrokkenen met elkaar in gesprek gingen.

De culturele en creatieve sector in Arnhem is hard getroffen door de coronacrisis. In het afgelopen hectische half jaar zijn veel maatregelen getroffen voor de korte termijn. De culturele sector toonde zich inventief, creatief en wendbaar. Hoe kan de weerbaarheid, flexibiliteit en innovatieve kracht van de sector ook in de toekomst worden verhoogd? Om van elkaar te leren, inspiratie op te doen en te inventariseren welke nieuwe ontwikkelingen nodig zijn werd afgetrapt met de online brainstormsessie vanuit het Stadhuis.

“Heel erg fijn was  jouw brede ervaring met online-events en hoe die aantrekkelijk te maken! Dat was ons anders nooit gelukt. Ook van mensen die tegen een sessie van 3 uur opkeken, hebben we terug gehoord dat er veel snelheid en dynamiek in het programma zat. En ook de stevigheid van de moderator werd genoemd. De complimenten van ons en dus ook van het culturele veld. Het was heel prettig met je samenwerken.”
Esther Ruiten, Strategisch bestuursadviseur cultuur gemeente Arnhem