Stichting Ushersyndroom maakt met LetUshTalk dit seizoen vier inclusieve talkshows: online events te volgen voor iedereen die slechtziend, blind of slechthorend is. Een bijzondere productie waarbij ik in nauwe samenwerking met Stichting Ushersyndroom en Lagom Film een programma ontwerp. Een programma dat informeert en mensen samenbrengt voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

In de eerste editie schoven Ronald Pennings en Suzanne Yzer van het Radboudumc, Jorden Leuverman (heeft het Ushersyndroom) en een vader van een kind met het Ushersyndroom aan bij mij aan tafel.

Mensen met het Ushersyndroom en hun naasten konden meepraten tijdens het interactieve deel van het programma, gewoon vanuit hun eigen woonkamer. Het event werd voorzien van live ondertiteling & een gebarentolk.

Ushersyndroom is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naast nachtblindheid ook een progressief verlies van zicht ervaren. Soms zijn er ook evenwichtsproblemen. Uiteindelijk worden mensen met Ushersyndroom doof én blind.

Meer info: https://ushersyndroom.nl/

https://ushersyndroom.nl/