19 september 2020 vindt de derde editie plaats van “Lampje erop”. Ditmaal betreft het een special over seks. De voorstelling is een coproductie met Inger Tempels-van Zetten, seksuoloog en eigenaar van praktijk LEIF.

Samen met Inger selecteerde ik diverse verhalen: “Er is bijvoorbeeld het verhaal van Laura: zij had jarenlang depressieve klachten en pas toen ze ruimte gaf aan haar genderidentiteit kwam de somberheid op de achtergrond. Inmiddels is ze, zoals ze zichzelf noemt, een transmens en kan de rest van haar leven beginnen. Levensgenieter Aloys is ook te gast: hij is de 70 jaar gepasseerd en hij vertelt hoe zijn seksualiteit eruit ziet nu hij ouder is. En hoe zien de relaties van Leonie eruit? Zij is polyamoreus en kent geen traditionele relaties. Maar hoe werkt dat: meerdere relaties tegelijk en wat doe je met gevoelens als jaloezie?”

Ook ga ik op het podium het gesprek aan met Foxxy die sinds 17 jaar haar geld verdient als sekswerker. Seks heeft geen geheimen meer voor haar en ze vertelt haar verhaal. Acteur Howard speelt de man die onder invloed van prestatiedruk kampt met erectieproblemen. Een probleem waar veel mannen wel eens mee te maken krijgen, maar hoe ga je ermee om en is er een oplossing?

Tussen deze bijzondere verhalen door kijken we naar een passievol intermezzo: een prachtige tango, ook wel de dans van de speelse verleiding genoemd, door duo Corina en Dave.

Inger is seksuoloog en eigenaar van een praktijk voor seksuologie. Ze geeft therapie en les, schrijft columns en is als deskundige betrokken bij het programma Spuiten en Slikken. Inger: “Ik zie seks als een basisbehoefte van mensen. Het kunnen en mogen genieten van seks en zoeken naar mogelijkheden als seks niet zo vanzelf gaat, zijn een drijfveer in mijn werk. Het bespreekbaar maken van seks is mijn doel en daar is deze talkshow een prachtig voorbeeld van”.

“Lampje erop” vindt plaats op zaterdag 19 september van 19.30-21.45 uur in Openluchttheater de Pinkenberg te Rozendaal. Inloop vanaf 19.00 uur. 

Klik hier voor het bestellen van entreekaarten »