Voor bedrijven ontwikkel ik speciale in company-edities van “Lampje erop”. Afgelopen week zette ik een lampje op Lucy Hermsen bij haar afscheid als bestuurder van Pro8. Deze liefdevolle vakvrouw met oog voor iedereen zal gemist worden. Ik was verantwoordelijk voor concept, script, regie en modereren.

In een interview zei Lucy me: “Ik trek mijn jas van verantwoordelijkheid uit en ik trek de jas van aandacht aan.” Met kunstenaars Danielle bouwmeester en Djovrie Krus ontwikkelde ik een Pina Bausch achtige performance over jassen, uitgevoerd door Lucy’s collega’s. Daar doorheen weefde ik interviews, film, foto’s. En natuurlijk de prachtige liedjes van Lucy’s nicht Dianne.

De zaal vertelde verhalen, werkte aan een gezamenlijk kunstwerk en zwaaide Lucy uit. We zetten een lampje op Lucy die, gehuld in een ter plekke gemaakte jas van aandacht, de zaal verliet.

“Lampje erop”
Met mijn theatrale talkshow “Lampje erop!” geef ik podium aan gewone mensen met een bijzonder verhaal. Bij “Lampje erop” maak ik een ultieme bijeenkomst met verhalen die raken. Met kunstzinnige intermezzo’s. Mijn gasten spelen de hoofdrol in een beleving die geregisseerd is én in het moment ontstaat.

Fotografie: Sanne Wevers