“Je bent jong en wil wat toekomst – Een redelijk verhaal voor radicale verandering”. Op 7 december modereerde ik voor de 4e keer de ‘Jan Terlouw lezing’ in de Deventer Schouwburg.

Deze avond presenteerden klimaatactivist Hannah Prins en schrijver Jantijn Anema hun boek ‘Je bent jong en je wil wat toekomst’, waarin ze de weg naar de nieuwe werkelijkheid uitstippelen. Want hoe bouwen we een toekomst op de ruïnes van het verleden? Hannah en Jantijn brachten in kaart hoe verdoemd we zijn en op welke manier we het tij nog kunnen keren. Ze namen de zaal mee in hun pleidooi voor een crisisaanpak.

De lezing werd afgewisseld met veel interactie met de zaal, muziek van de band Primaat en interviews met ondermeer ‘Grootouders voor klimaat en poëzie‘ door de kinderklimaatburgemeesters.


Ischa Arnoldus en Annely Noeverman waren producent en het was heerlijk werken met hen aan een mooi programma over hét verhaal van deze tijd.
Anne Stalinski kwam live illustraties maken, er is muziek en natuurlijk zijn er wijze woorden van de grondlegger van deze lezing: Jan Terlouw.

foto’s – Casper Smits