Door corona werd ‘go digital’ ineens de norm. Ik besloot me via meerdere trainingen bij te scholen in het online modereren, vastbesloten als ik was om het podium te verruilen voor een online platform. In een interview met Event Inspiration vertel ik wat de grootste verschillen zijn met fysieke events.

“Normaal loop je als dagvoorzitter op in geroezemoes en volgt na je opkomst de stilte als vanzelf of moet je er zelfs op wachten. Maar nu, stilte. En geen enkel gevoel met de kijker. Geen mogelijkheid mijn publiek te lezen. Gelukkig zijn er tal van tools, zoals inzet van de chat, polls om te stemmen, foto’s laten sturen van hoe je er thuis bij zit, live verbindingen met mensen op andere locaties en inzet van filmpjes en andere media. Waar ik offline zoek naar interactie, doe ik dat online ook. Daarnaast ben ik onder de indruk van de vaak rake vragen van mensen thuis. Zijn het de stille woordkunstenaars die zich meer laten horen dan in een zaal?

Waarin het online werken ook echt op tv maken lijkt, geldt ook dezelfde snelheid: korte items en to the point. Waar tv kiest voor reclames, hebben we online ook breaks nodig: dus leve de aftelklokken of, liever nog, een mooi lied van een muzikant die aansluit bij de inhoud of de plek van het event.”

Lees hier het volledige interview »