Op 5 oktober modereer ik de 13e editie van Het Onderwijsgesprek. Ditmaal een editie in het teken van De dag van de leraar. Het wordt een feestelijke parade van verhalen uit het leven van de beroepsgroep die het verschil maakt! 

Het verhaal van hoofdgast Milio van de Kamp (o.a. schrijver van het boek “Misschien moet je iets lager mikken”) benadrukt nog maar eens hoe betekenisvol je kunt zijn in het leven van opgroeiende mensen.
Zijn verhaal wordt omlijst door portretten van verschillende leraren, met: Steffie van der Meijden SO- leraar van het jaar 2022, Carolien Bosman die als zij-instromer de overstap naar het onderwijs maakte en Sander Berendsen docent MBO/HBO die ‘muzikaal een ode aan de leraar’ brengt!

Het Onderwijsgesprek is een samenwerking tussen het onderwijsveld en Amphion Cultuurbedrijf. Drie keer per jaar zijn er inspirerende gesprekken op het snijvlak van onderwijs en samenleving.

Het onderwijsgesprek is ‘edutainment’ voor onderwijsprofessionals. Van leerkrachten en docenten tot bestuurders, van PO tot HBO. Professionalisering en inspiratie als een avondje uit. Tijdens Het Onderwijsgesprek praat ik, in steeds wisselende en vaak verrassende vorm, met gasten die verschil maken in het onderwijs van nu en natuurlijk met het publiek.

Eerdere gastsprekers waren o.a. Sander Schimmelpenninck, Jeroen Dijsselbloem, prof. Jan Bransen, prof. Luc Dewulf, Alida Oppers van de Onderwijsinsectie, Jelle Jolles en prof. Gert Biesta.