Dit zijn momenten dat ik zo blij ben met mijn werk… kijkend in mijn agenda. Er staan mooie bijeenkomsten en congressen gepland met een diversiteit aan onderwerpen die me raken.

Zo mag ik bijvoorbeeld op 21 september in opdracht van GITP De kracht van het verschil, over inclusie en diversiteit begeleiden en ben ik 4 en 11 oktober in samenwerking met HOEZO! Events  dagvoorzitter van de UWV medewerkersdagen.

Natuurlijk kan het van Kleefinstituut niet ontbreken; 6 oktober de conferentie Deskundig voor de toekomst met aandacht voor de gevorderde levensfasen van mensen waar zorgverleners mee te maken krijgen. Er is aandacht voor de vragen Hoe leef ik? Hoe zorg ik? Hoe sterf ik? Onder andere auteur Berthilde van der Zwaag is te gast over haar boek “De dood nabij”. Berthilde waakte bij tientallen stervenden en deed mooie observaties.

En dan op 17 november: Inspiratiecollege 2022 waarbij Luk Dewulf een inspirerende lezing geeft met als focus talent: Gelukkige medewerkers én tegelijk schitterende resultaten. Maarten van Veen draagt bij als muzikant en naast mijn rol als dagvoorzitter open ik er met een monoloog geïnspireerd op echte verhalen uit Luks onderzoek.

Niet alleen ben ik dit jaar dagvoorzitter maar ook programmaontwerper; samen met een fijne redactie mag ik alweer de 10e editie van het Onderwijsgesprek maken.  Ditmaal ga ik het gesprek aan met het publiek, ervaringsdeskundigen en onderwijsdeskundige Bert Wienen. Bert streeft naar een bredere definitie van normaal en kinderen die daardoor afwijken van “de norm” wil hij een plek geven in het reguliere onderwijs.

Op 13 oktober 2022 ben ik dagvoorzitter op het NVvA & AKC Najaarscongres , georganiseerd door de Nederlandse vereniging van arbeidsdeskundigen. Er worden 800 deelnemers verwacht.  Het centrale thema is Grenzen. Over landsgrenzen, grenzen van je vak en je eigen grenzen: waar liggen die en welke impact heeft het als deze overschreden worden?

Waar ik ook heel enthousiast over ben, is de serie webinars die ik i.s.m. Lagom Film voor Stichting Usher Syndroom ga ontwerpen en maken. Ushersyndroom is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij men langzaam doof wordt én het zicht verliest. We zoeken naar een vorm van online event die voor deze mensen waardevol en interactief is.

Nog zo’n mooie en dankbare opdracht is de Dag voor de naasten voor de Prader-Willi stichting.

En dan luchtiger en feestelijker: Op 18 november host ik samen met mijn Leren Modereren maatje Kim Coppes de Grande Finale van de Dag van de Ondernemer. Een spetterende bijeenkomst bij KPMG waarbij de winnende Amstelveense ondernemers in diverse categorieën bekend worden gemaakt.

En naast mijn presentatie opdrachten in het land ga ik in opdracht van mijn vaste opdrachtgever ATPI podcasts maken: 

De eerste is met ATPI, KLM en BARIN over de capaciteitsaanpassingen op Schiphol; Wat gaat dat voor het Nederlandse bedrijfsleven betekenen? De tweede met ATPI, KLM en NS. Dan praten we over duurzaamheid en hoe we de zakelijke reizen  komende jaren inrichten.

Het vak van de dagvoorzitter… Het is podium, inhoud, grondig verdiepen, nieuwsgierig en leergierig zijn. Steeds weer voor andere groepen en met andere mensen creëren. Zo divers en afwisselend en juist daarom zo mooi.