“Ik ben helemaal onder de indruk van hoe mooi en leuk je een digitaal congres kunt maken”, aldus één van de talloze lovende reacties op het online Congres Basis GGZ 2020! Inhoudelijk bracht het congres een breed scala aan onderwerpen: van Post Intensive Care Syndrome en EMDR tot chatbots en het nieuwe zorgprestatiemodel. Maar wat ook bijdroeg aan het succes, is dat Dagvoorzitter.nl niet één, maar twee dagvoorzitters naar het congres stuurde! Waarom zou je als opdrachtgever een duo inschakelen? De drie redenen lees je hier onder!

1: Aanvullende profielen

Mijn duo-dagvoorzitter Kjell en ik zijn beide dertiger, (semi) blond en volgden de training Leren Modereren. Daarna stoppen de overeenkomsten al snel. Inderdaad, een man en een vrouw brengen van nature een andere vibe mee op het podium of voor de camera. Maar ook onze profielen op dagvoorzitter.nl zijn duidelijk anders:

“Kjell studeerde ooit voor psycholoog, heeft ervaring in HR en Fiscaliteit. Als dagvoorzitter brengt hij energie en enthousiasme. Hij is degelijk, zonder saai te worden.” 

En: “Wendeliens roots liggen in het theater. Ze neemt haar creativiteit, aandacht en warmte moeiteloos mee naar zakelijke bijeenkomsten en inhoudelijke congressen, om die te voorzien van ‘een beetje extra’.”

Eline Meijer, directeur KIBG: “Dé succesfactor was de aanvulling in profielen: Waar Kjell de rust en stabiliteit bracht, bracht Wendelien de warmte en spontaniteit.”

“Dé succesfactor was de aanvulling in profielen: Waar Kjell de rust en stabiliteit bracht, bracht Wendelien de warmte en spontaniteit!” aldus Eline Meijer, directeur KIBG

2: Meer plezier

Sinds Corona zit de congresdeelnemer thuis achter een laptop. De dagvoorzitter doet er alles aan om vanuit de studio door de camera heen te breken en contact te maken met de deelnemers. Het lukt! Het is ons vak! Echter: een duo zorgt voor nóg meer plezier en lol in de huiskamer: Kjell en ik konden elkaars zinnen af maken, op elkaar reageren, samen lachen en zelfs een dansje doen… De lol ontstaat in het hier en nu, tussen twee mensen en dat knalt extra hard door de lens heen. Plezier is in een online event nóg belangrijker dan in een live event.

Eline Meijer: “Mensen thuis moeten een dag lang geboeid blijven. En de  interactie tussen ons duo leverde meer energie dan één dagvoorzitter kan leveren. Ik zou er absoluut weer voor gaan!”

3: Ontzorgt op modereren van inhoud

Bij een online event doet de deelnemer actief mee doordat een dagvoorzitter bijvoorbeeld uitnodigt te reageren via apps zoals Slido of Mentimeter of via de chat. Echter: doordat de interactie veelal “digitaal” binnenkomt, is het modereren ervan extra belangrijk. Op veel events krijgt iemand van de organisatie de schone taak “de chat te doen”, maar het snel samenvatten en levendig overbrengen wat er aan digitale discussie ontstaat, is een vak apart. Een duo dagvoorzitter ontzorgt hierin.

Eline Meijer: “Terwijl Kjell een panel discussie leidde, las Wendelien de chat uit. Ze brak op goede momenten in en stookte het vuurtje van de live discussie op door de online discussie helder en scherp in te brengen. Zo praatte iedereen mee!”  

Reageren?

Heb je vragen over duo dagvoorzitterschap of wil je je ervaringen delen? Leuk!
Neem contact met me op. Of met Kjell natuurlijk. Die zegt vast “Ja” vanuit zijn aanvullende profiel;

Wendelien Wouters – info@wendelienwouters.nl / info@kjelllutz.nl