Op 4 oktober kwamen in 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch 2500 medewerkers en op 11 oktober in de IJsselhallen Zwolle 1500 medewerkers bij elkaar en bij beide was ik dagvoorzitter.


Op deze medewerkersdagen met het thema “Samen de toekomst in”, konden de collega’s uit het hele land elkaar eindelijk weer ontmoeten, vakinhoudelijk bijpraten, ervaringen uitwisselen en deelnemen aan workshops en break-outsessies van collega’s en externe sprekers. Afgewisseld met diverse optredens waaronder die van Tjerk Ridder, “Trekhaak gezocht”.


Nog nooit stond ik voor zo’n groot publiek. Ondanks dat was er veel interactie. Ik ging onder meer op zoek naar de langst werkende medewerker bij de UWV en vond de heer Wijs: 49 jaar werkzaam. Ik interviewde de gehele directie waarbij medewerkers werden bijgepraat over tal van actuele thema’s.


Een warme herinnering heb ik aan het interview met Tof Thissen, directeur UWV werkbedrijf die binnenkort afscheid neemt.


Een mooie dag vol energie en een paar weken later werd ik nog eens beloond met de uitslagen van een door de aanwezige werknemers ingevuld enquête. Mijn optreden als dagvoorzitter werd zowel in Den Bosch als in Zwolle beoordeeld met een 8.8.

fotografie: Erik Kottier