Op 11 november werd, in de derde uitzending van Studio Live, onder toeziend oog van minister Ingrid van Engelshoven, de voorlopig laatste stap in het unieke experiment IDOLS* gezet. Doel was het vergroten van de arbeidsmarkt voor de culturele en creatieve sector, onder andere door het professionaliseren van opdrachtgeverschap. Ik mocht het gehele traject als dagvoorzitter de bijeenkomsten leiden: de eerste twee live, daarna een grote interactieve Zoom sessie en we sloten af met drie edities Studio Idols.

Het afgelopen jaar heeft de organisatie in tien projecten met meer dan 80 organisaties en bedrijven niet alleen de doelstellingen van het programma overtuigend gerealiseerd en onverwacht veel geleerd, maar ook een aantal spraakmakende resultaten behaald. De IDOLS community zou zo maar kunnen blijven bestaan, een IDOLS (coach) Academy is in aanbouw en wie weet komt er ruimte voor een IDOLS**. En heel belangrijk: een overheidsinstrument om sociale innovaties aan te jagen.

Een zaal met (online) publiek, 30 mensen aan tafel en een minister voor haar neus; Wendelien maakt er een supergesprek én programma van waarin iedereen zich gehoord voelt en het publiek geboeid is. Ze is warm en doortastend, bereidt zich ontzettend goed voor en – als projectmanager van ontzettend groot belang – denkt vanuit haar ervaring fantastisch mee over hóe we het evenement of de studio-uitzending moeten insteken en opbouwen, zodat iedereen eruit haalt wat hij nodig heeft. Wendelien is een echte vakvrouw en een plezier om mee samen te werken.”
Marjolein van Vucht, Projectleider Community at CLICKNL