Met mijn roots in het theater…
Presenteer en regisseer ik een bijeenkomst
Een bijzondere beleving
Een creatief verhaal
Altijd in dialoog
Van inhoud tot vorm
Energiek, in het moment
Persoonlijk & dichtbij

Wendelien

Snel en gevat, persoonlijk en warm, een goede luisteraar. Dat zijn de eigenschappen die mijn persoonlijkheid karakteriseren. Ik zet deze kwaliteiten in tijdens mijn werk als (online) vrouwelijke dagvoorzitter, presentator en moderator.

Voor de camera en op het podium stroomt mijn energie vrijelijk. Als ‘regisseur’ van een (online) bijeenkomst zorg ik ervoor dat in korte tijd een rijke verbinding ontstaat tussen de deelnemers en de spreker(s). Met mijn creatieve stijl ben ik veelzijdig inzetbaar in diverse branches. Van bedrijfsleven tot innovatie en van onderwijs tot het sociale domein. Ik maak heel diverse materie toegankelijk voor de kijkers thuis of het publiek in de zaal. Ik draag zorg voor diepgang én breng sfeer en ontspanning. Razendsnel schakel ik van strakke regie naar improvisatie om een sterk inhoudelijke bijeenkomst te creëren. Een event is voor mij geslaagd als de deelnemers na afloop geïnspireerd (door sprekers, panelleden en elkaar) met nieuwe energie aan de slag kunnen. 

Achtergrond

Ik studeerde docent theater aan ArtEZ en schoolde me in het vak van trainingsacteur. Na mijn afstuderen richtte ik de Gelderse Muziektheaterschool GRID op en maakte ik tientallen theaterproducties. Jarenlang was ik hoofd educatie bij een creatieve broedplaats. Ik volgde de trainingen ‘Leren Modereren’ en ‘Online dagvoorzitten & programma ontwerp’. Ook ben ik gecertificeerd ConsensIQ moderator. Ik ontwikkelde mijn interviewvaardigheden bij Hanneke Groenteman en Djoeke Veeninga.

Mijn basis

Arnhem is mijn thuis. Ik woon er met mijn grote liefde en twee kinderen in een oude slagerij. Ik hou van sporten, koken en uit eten gaan. Ik ben graag omringd door vrienden en familie en geniet van (zeldzame) stille momenten.

Impressie

“Ik vind het echt heerlijk als er een zaal vol mensen zit – dat mogen er 70 of 800 zijn – die achterover zitten, of juist naar voren gaan en en in beweging komen om met elkaar iets mee te maken. En dat ik dat dan mag aanjagen.”

Theatermaker en coach

Naast mijn werk als dagvoorzitter/moderator ben ik theatermaker. Ik ontwikkel in cocreatie met gemeenten, onderwijs, bedrijfsleven én talentvolle jongeren voorstellingen die gaan over maatschappelijke/actuele vraagstukken die mensen raken zoals schuldproblematiek, echtscheiding en loverboys.

Ook verzorg ik masterclasses presenteren en pitchen, onder meer voor de ToekomstMakers: jonge mensen met een visie op een leefbare, duurzame wereld.