Met mijn roots in het theater…
Presenteer en regisseer ik een bijeenkomst
Een bijzondere beleving
Een creatief verhaal
Altijd in dialoog
Van inhoud tot vorm
Energiek, in het moment
Persoonlijk & dichtbij

Wendelien

Het podium is de plek waar mijn energie het beste stroomt. Het is de plek waar mensen bloeien en ervaringen groeien. Ik nodig daartoe uit als dagvoorzitter, presentator, moderator en gespreksleider.

Ik werk allround: met plezier verdiep ik mij grondig in de materie van een bijeenkomst, zodat ik genoeg weet om aan te kunnen sluiten én toch voldoende afstand houd om de goede vragen te stellen.

Opdrachtgevers waarderen mijn input bij het ontwikkelen van het programma. Vanuit mijn creatieve achtergrond beschik ik over beproefde ideeën over werkvormen, sfeer, beeld en interactie. Iedere bijeenkomst vraagt wat anders: soms groots en theatraal, soms klein en intiem. En altijd gericht op de dialoog. De “Collegetour” is mijn favoriet: gesprekken die gaan over wat iemand raakt en beweegt, voer ik het liefst.. 

Achtergrond

Ik studeerde docent theater aan ArtEZ en schoolde me in het vak van trainingsacteur. Na mijn afstuderen richtte ik de Gelderse Muziektheaterschool GRID/On stage op en maakte ik tientallen theaterproducties. Jarenlang was ik hoofd educatie bij een creatieve broedplaats. In 2017 volgde ik ‘Leren Modereren’, waarin ik het vak van dagvoorzitter ontdekte: een vak waarin mijn talenten en passies samen komen. Mijn deelname leidde tot een ‘leerwerk-traject’ met Kim Coppes, veelgevraagd dagvoorzitter. In korte tijd maakte ik veel meters in het vak. Ik ontwikkelde mijn interviewvaardigheden bij Hanneke Groenteman en Djoeke Veeninga.

Mijn basis

Arnhem is mijn thuis. Ik woon er met mijn grote liefde en twee jonge kinderen in een oude slagerij. Ik hou van sporten, koken en uit eten gaan. Ik ben graag omringd door vrienden en familie en geniet van (zeldzame) stille momenten.

Theatermaker en coach

Naast mijn werk als dagvoorzitter/moderator ben ik theatermaker. Ik ontwikkel in cocreatie met gemeenten, onderwijs, bedrijfsleven én talentvolle jongeren voorstellingen die gaan over maatschappelijke/actuele vraagstukken die mensen raken zoals schuldproblematiek, echtscheiding en loverboys.

Ook verzorg ik masterclasses presenteren en pitchen, onder meer voor de ToekomstMakers: jonge mensen met een visie op een leefbare, duurzame wereld.