Dagvoorzitter & Presentator

Dagvoorzitter & Presentator

Bent u op zoek naar een professionele, vrouwelijke dagvoorzitter of presentator die van uw bijeenkomst een betekenisvol en geslaagd moment maakt?
Streeft u naar een moderator of gespreksleider die zorg draagt voor een goede sfeer, bijzondere ontmoetingen en diepgang?
Wilt u dat uw bezoekers niet alleen ‘consumeren’, maar onderdeel zijn van het gesprek?
En wilt u dat mensen met energie en inspiratie naar huis gaan?

Dan ontmoet ik u graag.

Van inhoud tot vorm

U bepaalt het doel van uw bijeenkomst en de inhoud die u wilt over brengen.
Indien gewenst, kan ik als dagvoorzitter of presentator vervolgens met u meedenken over de invulling van uw programma.
Vanuit mijn achtergrond als theatermaker en docent beschik ik over beproefde creatieve ideeën over werkvormen, sfeer, beeld en het gebruik van ruimte.
Ik kan daarnaast putten uit een breed netwerk van kunstenaars om momenten die daar om vragen te versterken met muziek, taal of beeld. Zo werk ik graag samen met Zwaan Stam en Carina Numan.
Zo wordt uw bijeenkomst altijd een bijzondere beleving:  Soms eenvoudig. Soms klein en intiem.
Altijd uitgesproken en verrassend.  Uiteraard is uw vraag leidend en de inhoud bepalend!

In dialoog

De dialoog staat op mijn bijeenkomsten centraal. Een goed gesprek inspireert en verbindt!

Ik kan als moderator en gespreksleider uiteenlopende vormen begeleiden zoals een paneldiscussie, talkshow, interview, zaalgesprek, Collegetour en Open Space.

Wat een goede dagvoorzitter!
Wendelien Wouters was scherp en warm. En, mijn ding, super timemanagement. Ik ga haar zeker nog eens vragen om dagvoorzitter te zijn.
Ron van Steenis, evenementencoördinator UWV

“Als gespreksleider heeft Wendelien het gezelschap aan de hand van prikkelende stellingen met elkaar in gesprek gebracht. Door haar puntige manier van samenvatten, scherpe vervolgvragen en relativerende humor, wist ze de discussie naar een hoger plan te tillen. Topbijeenkomst!”
Bente Hal, Beleidsmedewerker Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH)

Een héél enkele keer denk ik wel eens: wow, kon ik dat ook maar! En dat was donderdag toen ik Wendelien aan het werk zag. Alles wat een dagvoorzitter goed maakt, kwam bij Wendelien voor: interesse voor de inhoud, doorvragen, controle, proces, humor, overzicht, rust, regie en  warmte. Ik heb genoten. Jacques Brouwer – Stafmedewerker Inkoop UWV

“Wendelien is in één woord te typeren: een vakvrouw. Vanaf het moment van bespreken van de opdracht tot de uitvoering daarvan, was ik onder de indruk van haar werkhouding, enthousiasme, creativiteit, flexibiliteit en professionaliteit. Zij wist bij heel diverse groepen mensen de juiste snaar te raken, een ieder mee te nemen en te boeien.”
Marion Reerds, Kenniscentrum PMLF

“Wendelien is veelzijdig. Ze handelt snel, betrouwbaar en met passie. Of het nu organisatorisch, theatraal of inhoudelijk is, Wendelien gaat voor kwaliteit en bewaakt de uitgangspunten kritisch. Voor mij als opdrachtgever en co-creator is dit zeer belangrijk en waardevol.”
Harm Baaijens, adviseur Cultuurmij Oost / Kunstbende

Energiek, in het moment, persoonlijk & dichtbij

Anderen noemen mij  energiek, warm en uitnodigend. Ik ben in staat om mensen op hun gemak te stellen en praat makkelijk met zeer diverse doelgroepen. Vanuit mijn vak als trainingsacteur weet ik veel over non-verbale communicatie, gesprekstechnieken en interactie. Ik ben ‘positief nieuwsgierig’:  benieuwd naar wat er schuil gaat achter een eerste antwoord. In mijn interviews balanceer ik tussen politiek correct en ‘op het randje’. Ik heb affiniteit met het presenteren van unieke ‘Collegetours’. Gesprekken die gaan over wat iemand raakt en beweegt voer ik het liefst.

Wanneer Wendelien?

Ik ben als dagvoorzitter, presentator, moderator en gespreksleider inzetbaar voor diverse soorten bijeenkomsten en branches.
Met plezier verdiep ik mij grondig in de materie van een bijeenkomst, zodat ik genoeg weet om aan te kunnen sluiten én toch voldoende afstand houd om de vooraan liggende vragen te stellen.

Ik heb een brede interesse; in het bijzonder voor onderwijs, innovatie, zorg, kunst, cultuur, lifestyle, en het sociale domein.

 

Videoimpressie

GRAAG DENK IK MET U MEE OVER:
 • Doelbepaling en opbouw van een effectief programma
 • Sprekers en andere werkvormen om te informeren en inspireren
 • Geschikte gespreksformats
 • Manieren om deelnemers in beweging en in contact met elkaar te brengen
 • Locatie en inrichting

IK DRAAG ZORG VOOR:

 • Opening en afsluiting van de dag
 • Aankondigen van sprekers
 • Interactie tussen sprekers en publiek
 • Het leiden van (zaal)gesprekken en interviews
 • Tijdsbewaking
GRAAG DENK IK MET U MEE OVER:
 • Doelbepaling en opbouw van een effectief programma
 • Sprekers en andere werkvormen om te informeren en inspireren
 • Geschikte gespreksformats
 • Manieren om deelnemers in beweging en in contact met elkaar te brengen
 • Locatie en inrichting
IK DRAAG ZORG VOOR:
 • Opening en afsluiting van de dag
 • Aankondigen van sprekers
 • Interactie tussen sprekers en publiek
 • Het leiden van (zaal)gesprekken en interviews
 • Tijdsbewaking

‘Gesprekken die gaan over wat iemand raakt en beweegt voer ik het liefst’